L’Ecole du coin – lära franska på ett lekfullt sätt!

L’Ecole du coin erbjuder kurser på franska präglade av lek och glädje. Skolan erbjuder även möjligheten att i gemytlig stämning fika, samt träffa andra föräldrar och barn.

L´Ecole du coin i Stockholm grundades 2011. Initiativet togs av föräldrar som ville överföra sitt språk och sin kultur till sina bi-nationella eller franskspråkiga barn. I år tar denna skola emot över 65 barn i åldrarna 4 till 12 år.

Tanken går ut på att arbeta med språkinlärning genom att stötta, stärka och uppmuntra barnen medan undervisningen knyts till den franska kulturen, dess traditioner och dess utmärkande egenskaper så att barnet får lite lättare att förstå sina rötter och historia.

Undervisningsteamet består av två utbildade lärare som är anställda av föreningen. Som medansvariga i skolans pedagogiska projekt erbjuder de en dynamisk inlärningsmetod som fokuserar på barnets behov och utvecklingen av dess nyfikenhet.

Barnen är varje lördag förmiddag uppdelade i 6 klasser och arbetar i en timme med språket: barnen deltar i lekfyllda aktiviteter, lyssnar till musik och sagor. Under tiden tar småsyskonen plats i lekhörnan eller njuter av en lugn stund i bibliotekshörnan medan föräldrarna diskuterar kring en kopp kaffe eller te med bakverk.